Päivitetty 18.02.2005

Kaikki pelaa Taitokilpailujen tulokset

17.2 Ranskalainen Eddy Torrest KPV:hen
Kpv ja Torrest sopimukseen . Sopimus on 1+1
 
2.2 Pahlman turnaus kokkolassa 4-7.8-05
Suomen palloliitto on myöntänyt KPV:lle Palman turnauksen järjestämisen.
 
24.1 Noam Surrier jatkaa KPV:ssä
Sopimus on 1+1 vuotinen
 
15.1 Jere Möller jatkaa KPV:ssä
Sopimus on yksivuotinen
 
31.12 Janne >Suutari jatkaa KPV:ssä
Sopimus on yksivuotinen
 
28.12 Krister Sundell KPV:hen
Sudellin sopimus on yksivuotinen. Sundell on GBK:n kasvatti ja pelannut ikänsä seurassa.
 
21.12 Ilari Nikula jatkaa KPV:ssä sopimus on yksi vuotinen  
21.12 Hannu Ypyä jatkaa KPV:ssä 
Sopimus on yksi vuotinen
 
1.12 Tony Mensakov KPV:hen vuoden sopimuksella. Mensakov pelasi kaksi edellistä
kautta JBK:ssa
 
1.12 Pekka Kalliokoski edustusjoukkueen II valmentajaksi
10.11 Henri Myntti  ja Niko Kalliokoski KPV:hen

                         

4.11 Tuuomas Uuusimäki  KPV:hen
Tuomas Uusimäki pelaa kauden 2005 KPV:ssä
1.11 KPV:n edustusjoukkueen uusi valmentaja on Antti Ylimäki(JVK)
Sopimus on yksivuotinen
17.9 KPV:n C2 junioreita maajoukkueleirille
C-2 junioreista maajoukkueleirille valitut pelaajat ovat : Jarmo Reinikainen,
Patrik Byskata, Jesse Iivonen ja Tom Holmbäck.
 Onnittelut !!!
 
15.9 KPV-j:n vastalause hyväksytäänJBK tuomitaan kyseinen ottelu hävinneeksi 3-0 SPL:n kilpailumääräysten 27.3 §:n mukaisesti.

PERUSTELUT  

SPL:n kilpailumääräysten 27.1 §:n mukaan pelaaja on edustuskelvoton, jos häneltä puuttuu edustusoikeus kilpailussa, pelaajalisenssi tai jos hän on pelikiellossa kyseisessä kilpailussa.

Varoitukset ja kentältäpoistot säännöstön mukaan varoitukset ovat kilpailukohtaisia ja henkilökohtaisia. Pelaajan saatua kolme varoitusta seurauksena on yhden ottelun pelikielto. Varoitusten johdosta seurannut pelikielto kärsitään välittömästi saman kilpailun seuraavassa tai seuraavissa otteluissa. Pelioikeus palautuu, kun pelikielto on kärsitty. 

Snellman oli saanut varoituksen Kakkosen otteluissa 24.7., 8.8. ja 4.9. Tämän jälkeinen seuraava ottelu oli 11.9. JBK – KPV, jossa Snellmanin olisi pitänyt olla pelikiellossa, mutta hän pelasi tuossa ottelussa.

 
13.8 KPV A- juniorit takaisin mestaruus-sarjaan 
A-juniorit voittivat I-divisioonan pohjoislohkon ja nousivat takaisin A-nuorten
SM-sarjaan.Tervarit Oulusta pääsiväy samaan pistemäärään, 
mutta KPV:llä parempimaaliero ja he nousivat. 
 
ONNITTELUT POJILLE JA VALMENNUKSELLE !!!
 
8.8
KPV Chelsea E-93 otti turnausvoiton Festival-Cupissa Kaustisella.
Loppuottelussa FC YPA kaatui 1-0 Iiro Palinin maalilla
 
5.7
KPV  C2-juniorit kävivät Västeråsissa pelaamassa Aros Cupen 2004 -turnaukseen 2. - 5.7.2004, josta tuomisena hienosti pronssimitalit. Ikäluokkan sarjaan osallistui 20 joukuetta Ruotsista, Englannista ja KPV ainoana suomalaisjoukkueena. KPV pelasi 7 ottelua, joista voitti 6. Ainoa tappio tuli semifinaalissa mestaruuden voittaneelle FC Märstapojkarna -joukkueelle.
Koko turnaukseen eri ikäluokissa osallistui noin 400 joukkuetta.
 
2.7

KPV Akatemia jatkaa SM-lopputurnaukseen

   KPV:n jalkapalloakatemia selvisi jalkapalloakatemioiden SM-lopputurnaukseen, joka pelataan 12.-15.7 Eerikkilässä lähellä Forssaa. Suomessa toimivista 19 akatemiasta kuuden parhaan lopputurnaukseen ovat selvinneet  HJK:n, Kemi/Tornion ja Sataunta akatemiat (A-lohko) sekä TPS, KooTeePee ja KPV:n akatemiat (B-lohko).
   Karsintavaiheessa KPV:n akatemia voitti 29.6 Oulun akatemian Kokkolassa maalein 3-1. Maalintekijöinä kunnostautuivat Tommi Kauppinen, Arttu Seppälä ja Markus Hämäläinen. Perjantaina 2.7 pelatussa karsinnan toisessa osaottelussa KPV voitti Oulussa maalein 2-1 Arttu Seppälän kahdella osumalla.

 
1.7

   KPV hankki kaksi vahvistusta edustusjoukkueeseen. 22-vuotias ranskalainen Noam Surrier ja Norjasta palannut Henri Myntti lähtevät nostamaan KPV:a ykkösdivisioonaan. Hyökkääjänä viihtyvä nopeajalkainen Surrier on Auxerren akatemian kasvatti, joka pelasi Ranskassa kakkosdivisioonan Caenissa ennen tuloaan FC Lahteen. Lahdessa mies viimeisteli yhden osuman liigacupin finaalissa. Loukkaantuminen kuitenkin keskeytti uran Lahdessa eikä mies kuntouduttuaan enää päässyt pelaavaan kokoonpanoon.
   Henri Myntin sopimus Norjan liigan kärkijoukkue Tromssaan oli katkolla kesäkuun lopussa. Tromssan vaihtopenkille juuttunut mies ei halunnut käyttää puolen vuoden optiotaan, vaan halusi peliaikaa. KPV:ssa Myntti on ottelukohtaisella sopimuksella.
   Kumpikin pelaaja on edustuskelpoinen jo lauantaina pelattavassa ottelussa JBK:a vastaan

                
25.5 KPV:n NAISET JATKOON CUPISSA
Kpv-n naiset kohtasi Suomen Cupissa Ik Myranin joka viime vuonna oli 8 parhaan joukossa ja pelasi pikkufinaalissa .Ottelu pelattiin Santahassa Lauantaina ja Kpv voitti ottelun 5-2 puoliaikatulos 1-2.Myranin maaleista vastasi Susanne Furu x 2 ja Kpv-n maalit teki Jutta Katajaranta Saila Puumala puhdas hat trick ja viimeisen viimeisteli Outi Laitinen . 
Peli oli kaksijakoinen ensimmäisen puoliajan Kpv sai olla puolustuskannalla ja taas toisella puoliajalla Myran joutui kovaan prässiin . 
Arpaonni ei oikein suosinut tässä vaihessa ( 16 joukkuetta jäljellä ) vaan Kpv saa vastaansa liigassa pelaavan Unitedin .
Peli pelataan sunnuntaina 02.05. kl 15.00 Santahaassa . Kpv olisi tietysti mielummin pelannut jotain 1 divari joukkuetta vastaan ensin . Kpv on ainut Sm ja 1 divarin ulkopuolelta oleva joukkue joka on vielä Cupissa mukana .
 
22.4 KPV JA IK MYRAN FARMISOPIMUKSEEN
Jalkapalloilun kakkosesta Ykköseen tähtäävä KPV ja III- divisioonasta tuttu
IK Myran ovat solmineet yksivuotisen farmisopimuksen. Farmisopimuksen ansiosta KPV pystyy tarjoamaan runsaslukuiselle pelaajajoukolleen pelikokemusta kohtuullisen korkealta sarjatasolta ja Alavetelissä farmisopimus turvaa Myranille hyvät asetelmat myös tulevan kesän sarjakauteen.
 
22.4 KPV:n JATKOON  SUOMEN CUPISSA
A-juniorit voittivat oululaisen  FC Netsin eilen oulussa puhtaasti 5 - 0
 
 

Akatemian pojille oppia Englantilaisesta palloilusta. 

-Pelin vauhti ja fyysisyys yllätti Suomalaiset 

KPV:n  jalkapalloakatemian parillekymmenelle oppilaalle oli vaikuttava elämys  Lontoossa nähdä ja kokea kentällä aitoa Englantilaista jalkapalloa. Pojat pelasivat kolme ottelua isäntäjoukkue Leyton Orientin junioriyhdistelmiä vastaan.
Lontoolaisjoukkue Leyton Orient pelaa Englannin kolmosdivisioonassa. Vuonna 1881 perustetun seuran omistaa urheilupromoottori Barry Hearn. Hänellä on suhteita Matchroom-yhtiönsä kautta myös ammattinyrkkeilyyn ja ammattilaisbiljardiin.
Joukkueella on oma harjoitusalue Lontoon lähistöllä, jossa on neljä kenttää sekä oma peliareena.
Leyton Orientin jalkapalloakatemiassa on useita joukkueita, joiden pelaajilla pelisopimukset.
Lisäksi on joukkueita, joissa pelaajat ovat pyrkimässä sisälle akatemian ammattilaisjoukkueisiin. 
Leytonin akatemiaan hyväksytty noin 16-vuotias nuori tekee sopimuksen kolmeksi vuodeksi. Tämän aikana hän harjoittelee  päivittäin ja opiskelu on järjestetty kahtena päivänä viikossa. Kun pelaaja on 19-vuotias, katsotaan onko hänellä mahdollisuuksia saada sopimus Leytonin edustusjoukkueeseen tai ehkä johonkin muuhun seuraan. Pelaajalle , tasosta riippuen hankitaan aina joukkue, jonka kanssa pelisopimus saadaan aikaan. 
- Toki on aina mahdollisuus opiskella Englannissa  ja  pelata lukioiden tai yliopistojen joukkueissa, joiden kautta voi siirtyä myös  ammattilaiskentille, kertoo esitelmän päätteeksi Grant Cornwell, Leyton Orient akatemian junioripäällikkö.
 

KPV:n akatemian kauden ensimmäinen ulkopeli Lontoossa 

Lontoon matkallaan KPV:n akatemian joukkue pelasi kolme ottelua.    
Ensimmäinen vastus oli juuri akatemiaan pyrkivien pelaajien joukkue. Tasaisen kamppailun veivät Britit lukemin 4-3 (1-1) . Kokkolalaiset johtivat jo 3-1 mutta  East Side –joukkue jatkoi hyvällä tempolla peliä ja sai hyödynnettyä maalipaikat tehokkaasti. KPV:n maaleista vastasivat Arttu Seppälä 2 ja Eetu Junnilainen.

Lauantaina oli vastassa Akatemian sopimuspelaaja joukkue, joka koostui pelaajista jotka pelaavat kolmivuotiskauden akatemiassa. Fyysisesti vahva ja nopeaa jalkapalloa esittänyt ryhmä vei ottelun  lukemin 4-0. Ottelun lopputulos ei kerro koko totuutta, sillä KPV:n talviharjoittelut ryhmä kykeni ajoittain saamaan Leytonin puolustuksen paniikkiin terävillä hyökkäyksillään. Kokkolan pojille oli varmaan hyvä eväs tulevalle kaudelle , kun huomasivat kuinka kovaa ja nopeaa peliä nuoret Brittiammattilaiset pitivät. Vaikka teknisesti olimme varmaan samalla tasolla, omiin peleihin täytyy saada lisää voimaa ja vauhtia, yhdellä kosketuksella pallo eteenpäin, luonnehti  Eetu Junnilainen peliä.
Leytonin akatemian sopimuspelaajien valmentaja Alex Inglethorpe  oli näkemäänsä tyytyväinen. Hänen mielestään ottelun lähtökohta oli vaikempi KPV:lle.
Olemme pelanneet sarjaa koko  talven ja toki harjoittelemme tietysti päivittäin. Tiesin, että Kokkolassa on harjoiteltu vain hallissa, totesi Alex Inglethorpe.
Valmentaja Inglethorpe piti suomalaispoikia innokkaina kentällä, vaikka osa pelaajista oli selvästi nuorempia kuin heidän pelaajansa. Hän piti KPV:n pelaajien tekniikka hyvänä ja kertoi , että ei yhden pelin perusteella voi sanoa kuinka tehokkaasti pelaajat käyttävät pelikenttää hyväkseen. Sanoi´huomanneensa, etta pelin alussa KPV:n pelaajat hakivat selvästi tuntumaa pelitempoon, joka kyllä löytyi noin parinkymmenen minuutin sisään.
Matkan päätöspeli käytiin Leyton Orientin akatemian nuorista 16-18 vuotiaista koottua yhdistelmä vastaan
KPV:n pojat olivat oppineet Englantilaista pelityyliä ja nyt kirjattiin matkan ensimmäinen voitto lukemin 2-3       (0-1) KPV:n maalit Arttu Seppälä 2 ja Juha Saarela 1. Peli oli edellisten kaltainen vauhdiltaan, joten akateeminen jalkapallo-oppi Englantilaisilta oli löytänyt perille. Pojat pitivät vauhtia yllä ja pyrkivät pallon saatuaan lähtemään nopeasti hyökkäykseen.
 

Lontoo ja Aki Riihilahti

 Vaikka pelit veivätkin suurimman osan poikien matkasta, ehtivät he tutustua myös pikaisesti Lontooseen.
Monelle oli varmaan elämys käydä London eye-maailman pyörällä korkeuksissa ihailemassa öistä kaupunkia.
Poikien saavuttua Lontoon Suomalaiselle kirkolle heti tulonsa jälkeen, saapui heitä tervehtimään maajoukkueen  ja Crystal Palacen suomalaispelaaja Aki Riihilahti. Tämä kertoi hyväntuulisena urastaan ja pelaamisesta Englannissa ja vastaili poikien kysymyksiin. Lisäksi pojat saivat Akilta liput, joilla päästiin katsomaan Crystal Palacen ja Readingin välistä ottelua.
Ennen akatemian lähtöä Lontoosta luovutettiin Leyton Orient –seurallae kiitokseksi KPV:n euro kentiltä hankitusta kokemuksesta kertova taulu sekä KPV:n viiri.
KPV-akatemian valmentaja Stephen Clark oli tyytyväinen matkaan ja poikien pelaamiseen.
 Pelit olivat erittäin fyysisiä.  Englantilainen pelaaja tulee vauhdilla tilanteeseen ja kolhuja tulee , silti pojat eivät valittaneet, sanoo Stephen Clark.
        

Clark sanoo keskustelleensa Leytonin valmentajien kanssa yhden Kokkolalaispojan lähettämisestä Leyton Orientin akatemiaan.

Keskustelemme asiasta lisää kun kausi suomessa on pelattu. Mielestäni saimme kaikki , huoltaja Vesa Ruokojaa myöten elämyksiä ja uutta tietoa hyödynnettäväksi Kokkolalaiselle jalkapalloilulle, sanoo Stephen lopuksi.
 
5.3 Leyton Orient Akatemia - KPV Akatemia   4 - 3   (1 - 2)
KPV:n maalit Eetu Junnilainen  1 ja Arttu Seppälä 2
Ottelu pelattiin Lontoossa Leyton Orientin harjoituskentällä.
 
17.2 Teron haave toteutui
Vuoden 1994 KPV-juniori Tero Koskela on tehnyt kolmivuotisen ammattilaissopimuksen norjalaisen pääsarjaseura Fredrikstads FK:n kanssa.
Terolla olisi ollut vielä vuosi sopimuksesta Tampereella jäljellä, muttaTampere United ei pidättele miestä. 
Tero oli mukana Espanjassa norjalaistenleirillä ja näytöt olivat sitä luokkaa että sopimus syntyi. Fredrikstad onn. 40 km Oslosta Göteborgin suuntaan. Seuran 10 000 hengen stadion on joka pelissä täynnä. Kaupungissa on n. 70 000 asukasta. 
Terolla on SM-sarjasta kultaa, hopeaa ja pronssia sekä Suomen Cupin mestaruus. Maaotteluissa hän on esiintynyt 20 kertaa.
Tero Koskela on kuudes KPV:n juniorikoulun käynyt pelaaja, joka on allekirjoittanut ammattilais sopimuksen. Muut ovat Juha Reini, Jukka Hakala, Miika Koppinen, Tuomas Uusimäki ja Henri Myntti
 
31.1 Tuomo Paavolainen takaisin KPV:hen . Sopimus on 1- vuotinen  
31.1 Janne Suutari  ja KPV jatkosopimukseen kaudesta 2004  
16.1 Joonas Pennanen  17-vuotiaiden maajoukkueleirille  26- 28.1    Eerikkilään  
5.1.04 KPV :n A-juniorit SM- Karsintasarjaan.
Kokkolan Palloveikot päätti sunnuntaina, että seura lähtee keväällä A-nuorten SM-karsintasarjaan. KPV:lle paikkaa tarjottiin, kun KuPS päätti ennen joulua luopua A-nuorten SM-sarjapaikastaan.
 
18.12 Jaska Pensaari  ja KPV sopimukseen kaudesta 2004  
30.11 Jorma Nikkanen KPV:n puheenjohtajaksi Lue lisää!!!
26.11 Tapani Moilanen  ja KPV: sopimukseen ensi kaudesta  
18.11 Aki Rantala jatkaa KPV:ssä  
17.11 Sebastian Björkstrand  SM kultaa KAIKKI PELAA taitokisoista Kuopiosta.
Kåre Björkstrand sijoittui pronssille. Tyttöjen D 12 sarjassa  Hanne Ojanperä oli neljäs.
Taitokilpailujen tulokset
13.11 Jere Möller ja KPV sopimukseen. Sopimus on yksivuotinen  
11.11 Petri Haapasalo KPV:hen  . Sopimus on yksivuotinen.
Haapasalo on KPV:n kasvatti . Viimekauden hän pelasi Öjä-73:ssa.
KPV:n edustusjouikkueessa hän on pelannut 195 ottelua .
 
5.11
Aki Lyyski tehnyt edelliseen kaksivuotis sopimukseen jatkon eli Aki jatkaa KPV:ssä ainakin kauteen 2005 . 
KPV:ssähän jatkaa myös Mikko Annala ,ja Tero Suominen .
Janne Björkgren on myös vähintään seuraavat kaksi vuotta vihreäpaidoissa . 
Tuomo Mäntylä palaa kehiin palattauaan Barcelonasta. 
Jori Poikolalle ( joka myös jatkaa KPV:ssä ) on tehty polvileikkaus ja nähtäneen vasta ensi vuoden puolella ringissä .
 
3.11 Hannu Ypyä ja KPV sopimukseen ensikaudesta.  
30.10 Toni Sillanpää ja KPV sopimukseen. Sopimus muotoa 1+1  
30.10 Matti Alajoki ja KPV sopimukseen . Sopimus on yksivuotinen  
16.10 KPV , Petri Piispanen ja Jukka Lyyski sopimukseen. Sopimukset on muotoa 1+1  
7.10 Sakari Junnilainen KPV:n valmentajaksi
Jalkapallon Kakkosessa pelaavan KPV:n edustusjoukkueen uusi valmentaja on Sakari Junnilainen. KPV ja Junnilainen solmivat tiistaina vuoden pituisen valmentajasopimuksen.
Sakari Junnilainen on pitkän linjan palloveikko, joka muun muassa pelasi KPV:n edustusjoukkueessa reilut sata SM-sarjan ottelua ja edusti Suomea yli kymmenessä poikien maaottelussa. Peliuran jälkeen hän luotsasi menestyksekkäästi KPV:n 85-syntyneiden ikäluokan H-junioreista B-junioreihin saakka ja valmensi välissä yhden kauden myös seuran A-junioreita.
– Edustusjoukkue sijoittui tällä kaudella neljänneksi ja jos ryhmä pysyy suurin piirtein kasassa, lähtökohdat ensi kauteen ovat hyvät. Suuriin hankintoihin en näe tarvetta, koska meille on tulossa omasta takaa hyviä nuorten ikäluokkia ja se on mahdollisuus, jota pitää nyt ammentaa, Junnilainen linjaa.
Hänen mukaansa kilpailutilanne edustusjoukkueessa pitää kuitenkin saada sellaiseksi, että haastajia löytyy tarpeeksi. Junnilainen korostaa, että itsestään selviä pelipaikkoja ei ole kenellekään luvassa ja sen lisäksi pelaajilla pitää olla oma tahto kehittyä ja pelata edustusjoukkueessa. Tarkoitus on, että talvikaudeksi seuran junioreita nostetaan harjoittelemaan edustusjoukkueen rinkiin.
– Yhteistyö edustusjoukkueen sekä A-junioreiden ja Akatemia-valmentajien kanssa on asia, jonka pitää myös toimia. Jos nuorella on halu kehittyä, yhdessä sitten katsomme, mikä on pelaajalle paras ratkaisu, hän sanoo.
KPV:ssa mahdollisuudet omien junioreiden kasvattamiseen edustustasolle ovat perinteisesti otolliset. Seuran A-juniorit sijoittuivat Reijo Timosen valmennuksessa päättyneellä kaudella I-divisioonassa toiseksi vain niukasti SM-sarjapaikan menettäneinä. Keijo Hautamäen luotsaamat B-juniorit puolestaan ylsivät SM-sarjassa pronssille
27.9 KPV :n B- juniorit saavuttivat SM pronssia
Lauantaina Ykspihlajassa kaatui TPS 2 - 0
 
19.9
Maalivahti Janne Björkgren on tehnyt 2 -vuotisen sopimuksen
KPV:n kanssa.
Björkgren siirtyi tällä kaudella KPV:hen loppukaudesta Gbk-sta . Björkgren on aikaisemmin pelannut myös JBK:n paidassa
 
  HUOMIO !!! TEKNIIKKA HARJOITUKSET SUNNUNTAINA
21.9 SIIRRETTY RÖDSÖN KENTÄLTÄ SANTAHAKAAN AIKA KLO 13.00 ( Rödsön koulun 100 vuotis juhlien takia)
 
15.9 Kaikki pelaa -taitokilpailut järjestetään Tellus-hallissa 5. lokakuuta. KPVjärjestää junioreilleen mahdollisuuden harjoitella ratoja Rödsön koulun kentällä sunnuntaina 21.9. ja 28.9. klo 13. Tervetuloa!
Myös Tellus-hallista on varattu harjoitusaikoja ennen piirin kisoja. Tarkatajat ovat esillä SPL:n Keski-Pohjanmaan piirin nettisivuilla.
 

News 2002

News 2001